tisdag 28 april 2009

Väldoftande kaffe och en 23 årig Rom gör comeback...

Hej alla goda vänner! Nu är våren här i purpurvågor... Då dessa rader uttrycks via tangentbord till era hem skiner solen, efter ett välbehövligt och väldoftande vårregn, som om den aldrig ville gå ner och detta är vi självklart tacksamma för då stadens livsglädje fullkomligt sprudlar!
Idag tänkte jag berätta om lite nyheter...

Utan att i jantelagens hemland låta det minsta skrytfull vill jag dock påstå att vår eminenta restaurang lyckats skapa sig ett namn i dryckeskretsar runt om i Halland och för detta är vi självklart väldigt glada. Vi har ölen, vi har vinet, romen, och whiskeyn. För att inte bli för inriktad på det vi har och för att vidga både våra, och era, vyer har vi också valt att börja koncentrera oss på kaffe. Kaffet är en otroligt viktig del i måltiden. Som en avslutning för sig självt, eller till en liten välsmakande avec med tillhörande chokladbit... Vi har valt att för tillfället strunta i Espresso och allt vad som tillkommer då man investerar i en sådan maskin, och valt att satsa på presskaffe.

Tack vare Zoegas och gänget på The Lounge så har vi fått lära oss den ädla konsten att servera ett fantastiskt presskaffe efter en god måltid. Än så länge så kör vi med en Zoegas intenzo och en rättvisemärkta Santa Cruz från Mexico, vilka båda två är makalöst bra kaffe. Att få ett färskt, rykande och välsmakande kaffe borde vara en självklarhet istället för att, som i många fall, få ett kaffe som stått och värmts upp i timmar bakom fasaden.

För er som är intresserade av just kaffe så kan vår samarbetspartner, tillika sm-finalisten, Daniel Chomieniecs blogg varmt rekommenderas (http://www.koppa.se/)! Något som vi har gemensamt är just kärleken till smakkombinationer, att en dryck kan smaka fantastiskt för sig, men tillsammans med något helt annat utvecklas och smaka på ett helt nytt, och kanske ännu mer fantastiskt sätt. Det är sånt som gör det så härligt att arbeta i den bransch vi är i, att få möjligheten att kombinera öl och mat, ett rödvin till en fiskrätt, eller varför inte ett kaffe som en lysande avslutning på en lysande måltid?

Ytterligare en nyhet som kommer otroligt lägligt med tanke på vilken smakbomb det är att kombinera med en kopp Santa Cruz, är den fantastiska romen Ron Zacapa 23 anos!!! En av världens mest framgångsrika, fatlagrade rom är tillbaka i Sverige. Nr 1 i världen fyra år i rad och en rund och fin smak, med en lagom sötma som döljer alkoholsmaken och i munnen gör en liten kullerbytta innan den lägger sig tillrätta i magen utan ett bränt bröst utan bara en välmående känsla av att världen är god. En kopp Santa Cruz, en mörk Cru Savage pralin från Peters Konditori och ett par centiliter Ron Zacapa och du behöver aldrig sakna något igen...

Välkomna!

/alex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade