måndag 20 april 2009

Havets läckerheter

Då har återigen en ny vecka tagit sin början! Föregående avslutades grandiost med en av våra mest påkostade povningar hittills, nämligen "Havets läckerheter".
För er som tyckte att temat för dagen var aningen diffust så kan jag inte annat än att hålla med för havet innehåller ju så oftantligt många läckerheter. Våra kockar, tillsammans med Ulf, satte ihop en nätt 6 rätters meny där alla rätter genomsyrades av att tillhöra denna fantastiska definition av läckerheter. De närvarande fick prova på följande meny:

- Champagnegratinerad pilgrimsmussla. Till detta dracks Ployer-Jaquemarte Champagne Extra Quality Brut.
- Soppa på mussla, vongole, lubb & örter. Dryck; En belgisk witbier vid namn Hoegaarden



- Smörstekta havskräftor med peparrot och dill. Till detta dracks en ekologisk 2006 Viognier De L`Ardeche.
Eftersom timmarna går fort när man har roligt och äter gott smög vi in en Citron- och flädergranitè för att svalka magen och kunna börja om på nytt.

- Smörstekt sjötunga med sparris, dillslungad anyapotatis, rårörda lingon och anjovissmör. Dryck blev en 2006 Mas Las Cabes.

- Rabarber på nötkaka med mascarponekräm samt proseccosorbet tillsammans med en 2007 Nivole, ett italienskt, sött, lätt mousserande vin.

Alla gäster klarade att ta sig hem utan bärhjälp från personalen. Bilder kommer inom kort!

mvh AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade