måndag 4 januari 2010

Äntligen!!

ÄNTLIGEN!

Nu kan ni äntligen andas ut kära medmänniskor. Julen är över, det nya året är inringt och gamla bistra tider är förbi. Ni kan återigen kliva ur sängen, rulla upp rullgardinen och traska ner till laxen för en bit mat eller en välförtjänt öl. Fr.o.m den 5/1 så öppnar vi dörren med ny meny, och ny dryck!

Den nya menyn läggs in på hemsidan innan kort men jag lägger även upp den här för alla nyfikna! Det blir som vanligt en lokalt inriktad meny, med klassisk husmanskost, vilt, favoriter som gör comeback samt vintrigt härliga desserter! Dessutom kör vi nu framöver med Revymeny då vi samarbetar med den återkommande, otroligt proffsiga och stadsupplyftande Falkenbergsrevyn.
Förrätter

Krämig fisksoppa
med smak av pepparrot och fänkål, tillsammans med ett lax- och räkknyte

rek. Riesling / Franziskaner Hefe
129 kr

Toast ”Biff-Pelle-Jansson”
Lokal Oxfilécarpaccio på toast med löjrom, rödlök och sötad senapsdressing

rek. Luigi Bosca Chardonnay / Old Gold
139 kr

Kryddrökt Hällefundra
med en variation på smålök, äppelglace & knäckebröd

rek. Côte du Rhone blanc / 1698
139 kr

Vitlöksbröd
med marinerade oliver & paprikarelish
79 kr
Mellanrätter
(är de rätter som i ekonomiska termer är en smula facilare.
Matmässigt - enklare, men storleksmässigt och kärleksmässigt lika mycket värda som Varmrätten…)


Stekt rimmat sidfläsk från Thuressons i Bölse
med rårörda lingon, löksås och kokt allmogepotatis

rek. Chablis / Flensburger Pils
152 kr

Krämig pasta
med murklor, dill, grillad paprikasalsa och peccorino

rek. 600 series / Hoegaarden
179 kr

Oxrullader på oxinnanlår från Bölse
med gräddsås, rostade rotfrukter och potatis samt björnbärsgelé

rek. Luigi Bosca Cabernet Sauvignon / Bombardier Burning Gold
179 kr

Laxens Källarbricka
Med lokala och egna delikatesser. Bl.a. rökt makrill, bakat sidfläsk, sill, rökt korv m.m.

rek. Bourgogne / Eacht Schlenkerla Rauchbier / OP Andersson
196 kr



Varmrätter

Hjortinnanlår från Ulvered
med lökkompott, plommonsky, potatisterrin med persilja samt en crème på Kvibilleädel

rek. Fire Gully Shiraz / London Pride
289 kr

Dagens fisk
Fråga personalen
Dagspris


Grillad Majskyckling från Bölse
med touch av Flygande Jacob med murkelrisotto, rostade cashewnötter,
bacon & pankofriterad banan

rek. Cöte du Rhone / Adnams bitter
265 kr

Lättrimmad Laxrygg
med syrade dilläpplen, palsternackpuré och ett pepparrot- och rödbetssmör

rek. Luigi Bosca Chardonnay / Gambrinus
265 kr

Honungs- & Rosmarinmarinerat Lammrack
med smörslungade rödbetor, rökta cashewnötter samt en
gratinerad getost- och potatisbakelse

rek. Kiona / Innis & Gunn
279 kr
Desserter

Källarens Brulé
med pistageglass från SIA i Slöinge

rek. Dolce Monastrell / Innis & Gunn
98 kr

Vit Chokladcheesecake
på nöt- och kolabotten med bär

rek. Nivole / Timmermans
98 kr

Äppelterrin
med mörk chokladsoppa och mandelknäck

rek. Kiona Late Harvest white Riesling / Diplomatico 12 anos
98 kr

Källarens Ostar
med passande tillbehör

rek. Amarone / Chimay
98 kr
Hoppas ni finner nya menyn intressant och att ni kommer och hälsar på inom kort!
Mvh Alex och familjen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade