onsdag 28 april 2010

Ny meny!

Nu är det dags för vår Försommar-meny! Lite mer aktuella primörer, en vårigare meny helt enkelt.Vi startar fr.o.m ikväll onsdag! (Det kan förekomma vissa ändringar...)

Hoppas det lockar!

Förrätter:

* Skottsallad med ceviche på pilgrimsmussla och havskräfta,med marinerad ost, päron & valnötter samt grovbrödsgrissini
.

(rek. Muscat de Riversaltes / Chimay Vit)

* Halstrad Tonfiskcarpaccio Nicoise med pocherat ägg, kaprisvinägrett, oliver & sardeller.

(rek.Everton Rosé / Flensburger)

*Blancherad stor vit sparris

med halstrad hjortterrin och parmesan samt nässelsoppa.

(rek. Riesling / Erdinger dunkel)


Mellanrätter

* Knaperstekt lammlägg från skåne

med en rostad couscous- och vårprimörsallad samt en myntacrème.

(rek. L`Amourier / Innis & Gunn)

* Kalvlever Anglaise

med kapris, äpple & sidfläsk. Serveras med rostad potatis, gräddsås samt svartvinbärsgelé.

(rek. Borgogne / Falcon Bayersk)

* Källarbricka

Källarens bricka med egna och andra lokalproducerade godsaker. Ost, korv, sill m.m.

(rek. Côte du Rhone/ Schlenkerle Rauchbier / OP Andersson)

* Biff rydberg

på hjortinnanlår från Ulvered. Serveras med klassiska tillbehör.

(rek. Langhe Nebbiolo / Spaten)

* Pasta Bavette

med egenrökt laxrygg, dillpesto och vårens små primörer.

(rek. Saint Bris / Gambrinus)

Varmrätter

* Smörstekt Kummel

med pepparrotgratinerad havskräfta, ceasardressad färskpotatis samt nässelsås.

(rek. Luigi Bosca Chardonnay / Ocean 12 plato lager)

* Rosastekt Lammsadel från Gotland

Serveras med potatisterrin, kryddig äppelchutney, vårlökar samt en citron- & rosmarinsky.

(rek. Misiones de rengo / Fullers ESB)

* Dagens fisk eller skaldjur

* Baconlindade Kycklingrullader på Kyckling från Bjäre

med grillad sparris, spröd västerbottenrulle, risotto & rödvinsky.

(rek. Mas Las Cabes / Bombardier burning gold)

* Oxfilé från Thuressons i Bölse

med sparrislasagne, ljummen endive- och getostsallad samt en skuren ört- och rödvinsvinägrett.

(rek. Fire Gully / London Pride)

Desserter

* Vaniljglass från Sia

med mandelbiskvi, smörcrème och färska jordgubbar.

(rek. Saracco)

* Choklad- & Pistageterrin

med rabarbermousse samt en kompott på rabarber o jordgubbar.

(rek. Timmermans Framboise)

* Karamelliserade äpplen

med kaksmulor och valnötsglass från Sia.

(rek. Cidraie)

* Osttallrik

Källarens ostar. Serveras med hårt bröd, kex och söta tillbehör. (Fiins även Osttallrik Gourmet - med ett glas passande vin till varje ost)

(rek. Grådask / Chimay)

* Källarens Brulé smaksatt med Bourbonvanilj och citron

, Serveras med Färska bär och frukter

(rek. Highland Park)


Finns även på www.kallarenlaxen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade