söndag 17 maj 2009

Nu grönskar det...

Ännu en helg har gått och vi kommer logiskt nog närmare sommaren! Gröna blad, skolavslutningsdoftande blommor och salta, för en gångs skull, sköna havsbrisar som slår in från havet... Poetiskt va? Ungefär lika poetiskt som att äta en oxfilè från Thuressons i Bölse, eller som Jan själv beskrev det senast jag var där: "Denne filèeen e så mör att den behöver du inte steeeka"!

I helgen har vi fått in lite nya dessertvin, kan vara trevligt till sommaren. Dessutom ny Rom i form av en otroligt fruktig och citrusdoftande Pyrat från the Brittish west indies och en lite mer spritig men med otrolig arrak-eftersmakande Sea Wynde från Jamaica & Guyana.

För er som är oroliga för att vår uteservering är så liten kan ni vara lugna. Den kommer växa radikalt de närmaste veckorna. Anledningen till att vi inte smäller till direkt efter 1:a maj är bl.a. en kostnadsfråga. Vi betalar en otroligt hög hyra till kommunen för att vi använder oss av deras mark (en liten trottoardel av en gågata). Enligt mig själv är uteserveringar bra för kommunen, det ser trevligt och inbjudande ut och drar till sig turister och självklart ska vi betala för marken men det bör finnas rimliga gränser. Åk ner till Malmö och se deras fantastiska torg, fullt med uteserveringar där folk sitter vid värmare ända fram till November, det kan vara en fin framtidsvision det Falkenberg...

Nu i veckan kommer Olle och har en Avec-provning. I höstas gjorde han en liknande provning, som var en av de mest intressanta jag har hört honom hålla. Då provades whiskey, bourbon, kojnak, calvados, och rom. I veckan blir det troligtvis något liknande och ni som bokat kommer definitivt inte bli besvikna!

Den 26:e Juni sätter vi igång med lunch. Det blir en à la carte-lunch liknande förra årets populära.

Ha en fortsatt trevlig vilodag mina vänner!
/alex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade