lördag 7 mars 2009

Cornelis, denna Gigant!

God afton medborgare, som vår store poet och vissångare skulle uttryckt det.


Henrik Karlsson och, modern till hans son, Alexandra Murdock förgyllde vår gråa vår med en omtyckt och mycket uppskattad spelning i vår anrika källarlokal igår, fredag. Temat för kvällen var Cornelis Wreesvijk och vilka skulle kunna göra detta bättre än två fd studenter från Vishögskolan i Västervik? Då denna visskald och undertecknads idol skrivit över 1000 låtar blev det självklart en väldig blandning av vackra ballader, humorfylld samhällskritik och en och annan fräck visa. "Tomten är faktiskt död", "Grimasch om morgonen" och "Incestvisan" var en del av den mullige holländarens arv som blev framfört.

Källarlokalen var full till bredden och de många kylar som döljer sig bakom vår fasad gapade i stort sett tomma på öl mot slutet av kvällen! Henrik och Alexandra som inom kort åter igen blir falkenbergare kommer vi att se mer av framåt sommaren (Är någon intresserad av en liten CD med "Diggans Anhang" så kontakta oss så förmedlar vi detta vidare)!

På källarens musikaliska CV kan vi bocka av Ted Gärdestad och nu även Cornelis. I sommar eller möjligtvis framåt hösten så kommer nästa tema-kväll gå av stapeln, men vad som står på programmet den gången återkommer vi med...

I början på April, närmare bestämt Skärtorsdagen 9/4 anordnar vi nästa evenemang, nämligen Snapsprovning med vin&sprit-legenden Kurt Dahlström! För er som tror att snaps bara är en kyld, liten smärtsam knapp buteljerat mod som man dricker för traditions skull så blir ni häpna och pånyttfödda inom denna kategori efter en provning med Kurt.

//alex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade