torsdag 4 mars 2010

NY Meny!

Hej allesammans!
Nu är det dags för menybyte igen så varken ni, eller vi tröttnar på denna eminenta mat! Menyn kommer upp på hemsidan under dagen eller imorgon. Håll till godo här så länge...en del ändringar kan komma att förekomma!



Förrätter:

* 3 x Hav
Löjromstoppad skagenröra på toast, Gubbröra av kallrökt lax på västkustknäcke samt
Herr Mollbergs röra på grovt fruktbröd

* Skaldjurssoppa
med blåmussla och hummerkorv. Smaksatt med timjan och chili.

* Kalvbräss
Palsternackspuré med touch av vit tryffel och portvinsreduktion

* Rökt Vildand från Hjuleberg
Med inlagd beta, fikon, rostade cashewnötter, ädelostdressing samt groddar & skott

Mellanrätter:

* Böcklinglåda
med gräslök, rödlök, ägg, rödbetor, äpple, gräddfil, hovmästarsås och kokt potatis

* Långbakad Fläskrulle
med rotfruktstomp, surkål och Källarens egna senap

* Pasta
med pesto, semitorkade plommontomater och färskriven parmesan

* Laxens Källarbricka
Med lokala och egna delikatesser. Bl.a. Skagenröra, bakat sidfläsk, ost, rökt korv m.m.


Varmrätter:

* Hjortinnanlår från Ulvered
med baconstuvad blom- & brysselkål samt ugnsrostad potatis
och en kalvsky med rostad vitlök

* Dagens fisk

* Stekt Fasanbröst från Hjuleberg
med kompott på rödkål och öpple. Tillsammans med rostade rotfrukter, smålök
samt en calvados-toppad gräddsås

* Smörstekt Röding
med tryffelkräm, gräddkokt spenat, samt shitakesvamp och en cheddartoppad potatispuré

* Dillkokt Lammlägg från Skåne
med säsongens rotfrukter, smålök, svamp och senap

Desserter:

* Mjölkchokladbrulé
med lingonparfait & hasselnötsflarn

* Hallonfromage
i chokladrör med lakritsglace och biscotti

* Choklad- & Kaffemoussé
med gallianogelé och citron- & vaniljskum

* Källarens Ostar
med passande tillbehör

* Romflamberad frukt
med vaniljglass från SIA, chokladsås & kanderade nötter

Hoppas detta ska locka ner er!

Glöm sen inte av att boka bord till våra St Patricks days... 17, 18, 19e mars!!!
Musiken är inhandlad, det blir mycket The Dubliners och lite senare på kvällen kan Dropkick Murphys åka på...
/Alex

1 kommentar:

  1. Det är precis så en meny skall vara - variationsrik. Böcklinglåda, fläskrulle, hjortinnanlår, fasanbröst, röding och lammlägg. Jag vet inte om det är lätt eller svårt att välja för allt låter otroligt gott och är säkert det också.

    Lennart Anderbjuv

    SvaraRadera

Bloggintresserade