måndag 4 oktober 2010

Höstens meny!

Tack allesammans för en kanonoktoberfest!! Jättekul att så många varit nere och firat!!

Här kommer höstens meny!

Förrätter

Råbiff på Oxfilé från Bölse
med klassiska tillbehör
rek. 2006 Morgon / Old Gold

Pernoddoftande Hummersoppa
Serveras med krokett på lokal Karl-Johansvamp och Svecia från Kvibille
rek. 2009 Gewurstraminer / Franziskaner Hefe

Ankleverterrin
med syltad kantarell, kvittenmarmelad, knaperstekt sidfläsk och ädelost från Skärvången
rek. 2008 Langhe Bianco / Innis & Gunn rum cask

Smaker från Havet
Gravad hälleflundra, rimmad lax , rökt blåmussla.
Serveras med rödbetskräm och marinerad Västerbottenost.
rek. 2008 Pinot Gris / Visby Pils


Mellanrätter

Veckans Husman

Krämig pasta
med höstens svampar och västerbottenost
rek. Luigi Bosca Chardonnay / Leffe Blonde

Oxfilé Lindgren
Lågtempererad oxfilé från Bölse. Serveras kall med kapris, äpple, pepparrot,
rödbeta och rostad potatis
rek. 2008 Camas Pinot Noir / Falcon Höstlager / OP Andersson

Krämig Fisk- och Skaldjurssoppa
med höstens primörer och saffransaioli
rek. 2009 Camas Sauvignon blanc / Weihenstephaner hefe

Källarbricka
Laxens bricka med egna och andra lokalproducerade godsaker. Ost, sill, korv m.m.
rek. 2008 Vignes de Bila-Haut / London Pride / OP Andersson


Varmrätter

Fasan från Hjuleberg
med smörstekta höstäpplen och valnötter, potatisstomp smaksatt med kantarell samt en cider- och viltsky
rek. 2008 Doppio Passo / Falcon höstlager

Dagens fisk eller skaldjur

Reninnanlår från Karesuando
med stuvad svartkål, smörstekt Höstsvamp- och Sveciasmaksatt potatsgratäng.
Serveras med viltsky och havtornskompott
rek. 2005 Fire Gully / Fullers ESB

Dill- och Fänkålsmarinerad Gös från Bolmen
med dillslungade kantareller, knaperstekt bacon,
jordärtskockspuré samt hummerskum
rek. 2007 Domaine de la Solitude / Erdinger dunkel

Helstekt Kalvrygg
med rosmarinrostade smålökar, Karl-Johanpräglad svamplasagne samt Bourgognesås
rek. 2005 Altas Quintas / London Pride


Dessert

Vanilj- och Whiskyfylld munk
med äppelkompott, kanderade pecannötter och valnötsglass från Slöinge
rek. Innis & Gunn

Brulé smaksatt med bourbonvanilj
rek. Plantation Barbados gran reserva

Nougatfylld chokladfondant
med romkokt päron samt lingonparfait
rek. 2005 Dolce Monastrell / Timmermans Framboise

Källarens utvalda ostar
Serveras med hårt bröd, kex och söta tillbehör
rek. Fråga personalen

Källarens Chokladtryffel
Rek. Carnegie Porter / Diplomatico reserva exclusiva

/alex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade