tisdag 8 december 2009

Juldryck, historik, världens rökigaste whisky och kommande öppettider

Dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan...

Dvs ett par olidligt spännande dagar kvar till jul!
Veckorna rullar på som glaskulor på Hjortsbergskolans skolgård i mitten på 90-talet och snart nalkas alltså Jul, Mellandagar och Nyår och innan vi vet ordet av är julmaten slut, du har högar med julklappspapper, du är bakfull efter nyårsafton och helt plötsligt börjar jobbet på måndagen igen...

Vi fördriver tiden i Källaren med bl.a. våra mysiga adventssöndagar. Den morpekanska Julasoppan är otroligt populär och man märker tydligt att en tradition har börjat gro hos många återkommande falkenbergare. Juldrycken vi skyltar med dessa söndagar är av ett otroligt varierande blandat slag. Vi har allt ifrån alla de julöl vi har fyllt kylarna med, till värmande drycker som Varm öl, Årets Glögg, Varm choklad spetsad med Rom, En Julig version av Irish Coffee och alla de människor som frös när de kröp ner i källaren värms snabbt upp av levande ljus, soppa eller varm dryck.

Gällande öppettider framöver så har vi alltså öppet som vanligt (med stängt på måndagar) fram till och med söndag 20/12. Efter det har vi bara kort öppet för er panikslagna stackare som inte sovit på dagar. Dvs ni som glömt eller bara sådär rutinerat nonchalant skjutit på julklappsinköpen och insett att en trisslott och en knasen inte är tillräckligt. Det är då vi slår upp dörren på glänt och säljer presentkort till reducerat pris. Sen tar vi välförtjänt semester fram till trettondagsafton 5/1.

Övriga händelser är bl.a. att jag och min bror suttit i HN:s gamla arkiv och gått igenom Källaren Laxens händelserika historia och efter jul kan vi kanske bjuda på lite historiska milstolpar nere i restaurangen. Även andra, större planer figurerar just nu och vi får se vad som händer....

//Alex

Ps. Vi har fått in Octomore nr 2 från Bruichladdich på Islay! 140 ppm vilket gör den till Världens rökigaste Whisky!!! ds

1 kommentar:

  1. Hm...Jag anar att mormors "skrivklåda" och intresse för att rota i gamla arkiv har börjat sprida sig i rakt nedstigande led minsann! De e bra grabbar, fortsätt med det!Jag väntar med spänning på vad ni hittar!

    De lauder gäett mä morpekansk julasäeppa, de kanske en skolle prova näen gaung när en har ärene i stan!

    God Jul önkar Ingela Mobjer

    SvaraRadera

Bloggintresserade