Tack allesammans för en kanonoktoberfest!! Jättekul att så många varit nere och firat!!
Här kommer höstens meny!
Förrätter
Råbiff på Oxfilé från Bölse
med klassiska tillbehör
rek. 2006 Morgon / Old Gold
Pernoddoftande Hummersoppa
Serveras med krokett på lokal Karl-Johansvamp och Svecia från Kvibille
rek. 2009 Gewurstraminer / Franziskaner Hefe
Ankleverterrin
med syltad kantarell, kvittenmarmelad, knaperstekt sidfläsk och ädelost från Skärvången
rek. 2008 Langhe Bianco / Innis & Gunn rum cask
Smaker från Havet
Gravad hälleflundra, rimmad lax , rökt blåmussla.
Serveras med rödbetskräm och marinerad Västerbottenost.
rek. 2008 Pinot Gris / Visby Pils
Mellanrätter
Veckans Husman
Krämig pasta
med höstens svampar och västerbottenost
rek. Luigi Bosca Chardonnay / Leffe Blonde
Oxfilé Lindgren
Lågtempererad oxfilé från Bölse. Serveras kall med kapris, äpple, pepparrot,
rödbeta och rostad potatis
rek. 2008 Camas Pinot Noir / Falcon Höstlager / OP Andersson
Krämig Fisk- och Skaldjurssoppa
med höstens primörer och saffransaioli
rek. 2009 Camas Sauvignon blanc / Weihenstephaner hefe
Källarbricka
Laxens bricka med egna och andra lokalproducerade godsaker. Ost, sill, korv m.m.
rek. 2008 Vignes de Bila-Haut / London Pride / OP Andersson
Varmrätter
Fasan från Hjuleberg
med smörstekta höstäpplen och valnötter, potatisstomp smaksatt med kantarell samt en cider- och viltsky
rek. 2008 Doppio Passo / Falcon höstlager
Dagens fisk eller skaldjur
Reninnanlår från Karesuando
med stuvad svartkål, smörstekt Höstsvamp- och Sveciasmaksatt potatsgratäng.
Serveras med viltsky och havtornskompott
rek. 2005 Fire Gully / Fullers ESB
Dill- och Fänkålsmarinerad Gös från Bolmen
med dillslungade kantareller, knaperstekt bacon,
jordärtskockspuré samt hummerskum
rek. 2007 Domaine de la Solitude / Erdinger dunkel
Helstekt Kalvrygg
med rosmarinrostade smålökar, Karl-Johanpräglad svamplasagne samt Bourgognesås
rek. 2005 Altas Quintas / London Pride
Dessert
Vanilj- och Whiskyfylld munk
med äppelkompott, kanderade pecannötter och valnötsglass från Slöinge
rek. Innis & Gunn
Brulé smaksatt med bourbonvanilj
rek. Plantation Barbados gran reserva
Nougatfylld chokladfondant
med romkokt päron samt lingonparfait
rek. 2005 Dolce Monastrell / Timmermans Framboise
Källarens utvalda ostar
Serveras med hårt bröd, kex och söta tillbehör
rek. Fråga personalen
Källarens Chokladtryffel
Rek. Carnegie Porter / Diplomatico reserva exclusiva
/alex
måndag 4 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar